Avast VPN Review: een goede VPN-service voor beginners

39

Avast Software is een van de beroemdste softwarebedrijven ter wereld, verantwoordelijk voor verschillende online beveiligingstools, zoals gerenommeerde antivirussoftware, registeropruiming, veilige browsers, … VPN-services zijn in opkomst en het Tsjechische bedrijf kon de kans niet laten liggen om zijn eigen oplossingen te ontwikkelen.

Avast VPN was geboren. Hoewel er nog een lange weg te gaan is om te concurreren met de grootste VPN-bedrijven, zijn er nog steeds veel redenen om in overweging te nemen om diensten voor je aan te bieden. Dit is te danken aan het servernetwerk dat indrukwekkende snelheden, betrouwbare beveiligingsmaatregelen en ondersteuning voor computers en mobiele apparaten, zelfs in het buitenland kan bieden.

avast vpn

Kenmerken van Avast vpn

Allereerst is het de moeite waard om te onthouden dat Avast niet alleen een producent van VPN-services is, maar ook een beveiligingsbedrijf dat VPN-tools levert. Dit alleen al kan verklaren waarom sommige functies die gewoonlijk in dergelijke programma’s worden gezien, ontbreken, en waarom andere functies niet duidelijk zichtbaar zijn op het hoofdscherm (meestal) maar verborgen zijn in de FAQ. Toch heeft SecureLine VPN een van de eenvoudigste desktopdiensten waardoor het een van de vele “connect and run” -tools is. Hoewel P2P in ieder geval wordt ondersteund, zijn er helaas geen andere aanvullende opties om het professioneler maken.

Wij raden Avast VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Connect & Go

Met Avast SecureLine hoef je eigenlijk niets anders te doen dan de server te kiezen en de VPN te activeren of het gedrag van de klant te kiezen telkens wanneer een verbinding tot stand wordt gebracht op een nieuw Wi-Fi-netwerk. Dit benadrukt dat de software van Avast zich richt op klantprofielen. VPN-beginners willen websites en services zo snel mogelijk deblokkeren en willen geen tijd verspillen aan het proberen om het protocol en andere technische aanpassingen te begrijpen. Ervaren VPN-gebruikers kunnen echter teleurgesteld zijn omdat ze geen toegang hebben tot geavanceerde informatie of omdat ze de service niet kunnen aanpassen aan hun behoeften.

P2P-ondersteuning

Een andere veel voorkomende reden waarom mensen een VPN kopen, is om zich te verbergen wanneer ze een aanbetaling doen. Avast begrijpt dit heel goed en zorgt ervoor dat torrenters een reden hebben om zijn producten te gebruiken door ze P2P compatibel te maken. Houd er echter rekening mee dat er enkele specifieke servers zijn gereserveerd voor P2P-delen, maar deze zijn niet gemarkeerd als specifieke servers in de lijstt. In plaats daarvan is de lijst alleen beschikbaar op de pagina “Veelgestelde vragen”. Daar kun je lezen dat torrent downloads en P2P zijn toegestaan via peer-to-peer verbindingen via de hieronder genoemde datacenterlocaties.

  • Praag, Tsjechië
  • Frankfurt, Duitsland
  • Amsterdam, Nederland
  • New York City, New York
  • Miami, Florida
  • Seattle, Washington
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Parijs, Frankrijk

Avast heeft betrouwbare IP- en DNS-lekbescherming maar er moet met torrenting voorzichtig worden omgegaan, omdat er geen geen “kill switch” voorzien is.

VPN-netwerk

Het VPN-netwerk van Avast is zeker verrassend. Ja, het is tenslotte nog maar een middelgroot netwerk, maar in vergelijking met sommige VPN-bedrijven biedt het meer landen. Met Avast SecureLine kunnen klanten verbinding maken met servers in 33 landen / regio’s, genoeg om de hele wereld te bestrijken. Avast vpn biedt onbeperkte bandbreedte en claimt snelheden tot 2 GB / s te bieden, hoewel dit natuurlijk van veel factoren afhangt, en het is bijna onmogelijk om de helft daarvanl te bereiken.

Testen van Avast vpn

Hoewel de beste resultaten werden behaald op servers dicht bij de werkelijke locatie, zorgden servers verder weg ook voor goede verbindingen. In vergelijking met wat in Europa bereikt werden zijn ook die op een verre locatieindrukwekkend en, vergelijkbaar met die in Europa.

Ook de IP- en DNS-lekken zijn tijdens de test verholpen, Avast SecureLine had hier geen problemen mee, waardoor alle VPN-verbindingen 100% accuraat en veilig zijn.

Bescherming van de privacy

Enerzijds is het begrijpelijk dat VPN-tools geproduceerd door bedrijven als Avast niet te vergelijken zijn met bedrijven die alleen in de VPN-industrie opereren. Maar nogmaals, er is geen excuus om betrouwbare beveiliging en privacybescherming te bieden. In dit opzicht biedt Avast niet alleen vanwege zijn IP- en DNS-lekbescherming, maar ook vanwege AES 256-bit-codering en Open SSL voor certificaatverificatie een goede beveiliging.

De keuze van protocollen is echter zeer beperkt en kan niet worden gewijzigd. In plaats daarvan wordt het VPN-protocol automatisch aan elke gebruiker toegewezen volgens het besturingssysteem dat door elke gebruiker wordt gebruikt: Open VPN over UDP is gereserveerd voor Windows-computers en IPSec is gereserveerd voor Mac-gebruikers. In dezelfde mate laat ook het “no log” beleid van het bedrijf enige twijfel bestaan.

Het maximum aantal verbindingen is vijf, en als je meer dan dat wilt gebruiken dan is het de moeite waard om de speciale multi-platform bundel te bestellen om geld te besparen.

De prijzen voor Avast vpn

PlanPeriodeToestellenPrijs
Basic1 Jaar1 toestel€3.99/maand
Basic+1 Jaar5 toestellen€4.99/maand
Premium2 jaar1 toestel€2.99/maand
Premium+2 jaar5 toestellen€3.99/maand

Avast SecureLine VPN staat los van andere Avast-producten en heeft dus een afzonderlijke licentie nodig. Op het eerste gezicht lijken de prijzen misschien eenvoudig, maar er zijn eigenlijk veel abonnementen die kunnen worden gecombineerd om klanten wat extra geld te laten besparen. In feite toont de prijstabel(alle prijzen hier vermeld zijn variabel door wijzigingen en promoties van de leveranciers) op de site alleen een jaarabonnement en zijn de tarieven voor computer- en mobiele gebruikers verschillend. Een afzonderlijke licentie voor. Windows- en Mac-gebruikers kostn $ 59,99 per computer per jaar, terwijl gebruikers die Android en iOS gebruiken veel minder betalen, namelijk $ 19,99 per jaar.

Bij het bevestigen van de aankoop kun je de factureringsperiode en het aantal te gebruiken pc’s wijzigen tot tien. Als het gaat om de duur van het abonnement, is de minimumperiode een maand en bedragen de kosten $ 5,99, terwijl de maximale periode drie jaar is en de kosten $ 159,99. Als je voor het laatste kiest, kun je ongeveer $ 20 besparen op je jaarplan.

Je kunt ook handmatig VPN’s toevoegen aan andere platforms, maar deze brengen kosten met zich mee, waardoor het totaalbedrag zal stijgen. In plaats van dit te doen, raden we je aanf om een ​​abonnement te kiezen dat maximaal vijf apparaten ondersteunt tegen een speciale prijs van $ 63,99 per jaar via een speciale promotie, waarvoor u uiteindelijk 5,33 euro per maand betaalt.

Er is nog een andere bundel die het vermelden waard is: de zogenaamde Avast Ultimate, die $ 119,99 per jaar kost. Je krijgt naast de Avast vpn voor die prijs ook nog de volledige versie van antivirussoftware van het bedrijf, registeropruiming en een wachtwoordbeheerder voor een computer.

Avast accepteert creditcard- en PayPal-betalingen. Bovendien kunnen klanten, dankzij de gratis proefperiode zonder servicebeperkingen, Avast SecureLine VPN zeven dagen gratis uitproberen. Er is een dertig dagen geld-terug-garantie en elke aankoop kan zonder risico worden terugbetaald.

De klantenservice van Avast vpn

Avast vertrouwt voornamelijk op het platform voor het indienen van tickets om klantenservice te bieden, maar voordatje je toevlucht neemt tot het platform, is het beste om wat tijd door te brengen op de pagina met veelgestelde vragen, omdat dit een grote hulp is voor gewone gebruikers aan beide kanten. Je vindt hier belangrijke informatie over het gebruik van VPN, zoals welke servers P2P ondersteunen, de gebruikte protocollen en codering, …

.Dit is echter niet de enige plek om hulp te zoeken. Avast is ook actief op sociale media, voornamelijk op Facebook en Twitter, maar ook actief op andere plaatsen zoals LinkedIn, Google+ of YouTube. Veel van de content die op deze kanalen wordt gepubliceerd, is ook te vinden op de blog van het bedrijf Voor alle gebruikers die pas beginnen met VPN, biedt de klantenservice ook een goede tutorial voor na de installatie.

AVAST VPN Review besluit

Voor VPN-services die niet door gespecialiseerde VPN-bedrijven zijn gemaakt, maar door grote beveiligingsbedrijven, kunnen klanten op bepaalde beperkingen stuiten, vooral als ze van tevoren weten waarnaar ze moeten zoeken. Avast SecureLine is zo’n service, die duidelijk gericht is op gebruikers die nieuw zijn in het concept van VPN-bescherming. Dit betekent niet dat het product slecht is, helemaal niet slecht. Niettegenstaande Avast niet bekend staat om zijn VPN-service, biedt SecureLine toch een indrukwekkend netwerk van servers waarvan de snelheden echt werken, zelfs bij de hoogste ping

Maar helaas zijn enkele van de belangrijkste functies waarnaar je in een VPN moet zoeken, verborgen op de pagina “Veelgestelde vragen” en kunnen vanaf het begin niet meteen worden bekeken. Sommige van deze functies kunnen zelfs zonder reden niet aan de daadwerkelijke client worden toegevoegd. Maar het doelpubliek van deze VPN geeft daar gewoon niet om. Het hebben van veel servers en een eenvoudige manier van verbinding in een even eenvoudige client die genoeg is om streaming websites te deblokkeren, is echt alles wat de klanten gelukkig maakt.

Avast VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022