Anonymous VPN review: Voor-en nadelen van deze VPN aanbieder

53

Met een VPN verbinding kun jij veilig internetten en heb je online vrijheid en veel privacy. VPN is de afkorting van Virtual Private Network en heeft als functie dat ze er voor zorgt dat er een veilige verbinding tussen jou en het internet ontstaat. Met een VPN verbinding leg je een versleutelde ’tunnel’ aan tussen je smartphone, pc of tablet en een VPN-server. Al je internetverkeer gaat via die computer(server) van een betaalde VPN aanbieder of via free VPN. Het gebruik van VPN zorgt ervoor dat je internetactiviteit versleuteld en je echte IP-adres wordt gemaskeerd. Niemand kan zien wie je bent of wat je doet.

anonymous vpn

Zo kun jij internetten op de computer, overal Netflix kijken of veilig online films downloaden. Er zijn verschillende VPN-aanbieders en je kunt ook gratis VPN aansluiten. Een van deze aanbieder is Anonymous VPN. In deze review lees je alles over deze VPN aanbieder. In deze review worden de voor- en nadelen van deze aanbieder, de mate van privacy en veiligheid, snelheid en prestaties en de mogelijkheden tot entertainment behandeld. Ook komt een customer review en de prijs voor een abonnement aan bod.

Wat is Anonymous VPN?


Anonymous VPN is een VPN aanbieder die gevestigd is in de Seychellen en is opgericht in 2015. Het doel van deze VPN aanbieder is om de gebruiker zo anoniem mogelijk op het internet te laten rond surfen. Ze zijn bekend geworden door de samenwerking met Popcorn Time. Popcorn Time is een illegale streamingdienst en bij het gebruik van deze dienst werd ook deze VPN aanbieder gepromoot.

Wij raden VPN Anonymous niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Voordelen


Een van de eerste dingen waar we op ingaan in deze Anonymous VPN review zijn de voor- en nadelen van deze VPN aanbieder. Anonymous VPN profileert zich als aanbieder waarmee je volledig anoniem op het internet kunt rondsurfen, vandaar ook de naam. Een van de voordelen die de deze aanbieder heeft is de privacy. Als je gebruik maakt van deze VPN aanbieder kun je rekenen op veel privacy, Ze heeft een strikt beleid van zero records. Zo hoeft je nauwelijks gegevens in te vullen om gebruiken te maken van de VPN. Dit houdt in dat de informatie die ze opslaat minimaal is. Een ander voordeel is dat deze VPN service gemakkelijk is in gebruik. Het kan binnen een paar minuten worden geïnstalleerd, zonder dat er veel complexe vraagstukken zijn of al te veel persoonlijke informatie wordt gevraagd. Zo kun je op afstand veilig toegang krijgen tot andere netwerken van verschillende servers. Daarnaast heeft ze meer dan 3000 verschillende servers op meer dan 28 verschillende locaties. Hieronder staan alle voordelen op een rij:

  • De VPN service is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen.
  • Ze heeft een zero-registratiebeleid.
  • De VPN service heeft een app beschikbaar voor Android en iOS
  • Je kan tot vijf devices tegelijkertijd aansluiten
  • De VPN service is gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk te installeren
  • Ze heeft meer dan 3000 servers op meer dan 28 locatie

Nadelen


We komen ook een aantal nadelen tegen in deze Anonymous VPN review. Zo heeft de VPN aanbieder wel heel veel servers op verschillende locaties, maar het is in sommige talen niet beschikbaar. Een ander nadeel is dat je niet gemakkelijk contact op kunt nemen met deze VPN aanbieder. Ze bieden namelijk geen chatfunctie aan voor technische ondersteuning als je problemen ondervindt met je verbinding.

De software van de VPN aanbieder


Anonymous VPN heeft zowel voor Android als iOs een app ontwikkeld. Zo kun je dus ook de VPN gebruiken op je smartphone. Daarnaast is er software beschikbaar voor laptops en computer. Je kunt gemakkelijk de software installeren op Windows, Mac, Linux, iOs en Android. Het installeren van de software is vrij eenvoudig, het is namelijk niets meer dan een standaard stukje software. De VPN aanbieder heeft geen bijzondere software of blinkt ergens in uit. In feite doet de software niks anders dan hetgeen wat hij moet doen.

Privacy en security


Een van de belangrijkste dingen bij een VPN aanbieder is de privacy en security. In de Anonymous VPN review wordt daar dan ook aandacht aan besteedt. Anonymous VPN heeft in haar naam staat dat ze een anonieme aanbieder is, je verwacht dan ook dat de privacy en beveiliging van hoge kwaliteit is. Ze laat op meerdere manier zien dat ze privacy en beveiliging hoog in het vaandel hebben staan. Zo is deze VPN aanbieder gevestigd op de Seychellen gevestigd. Ze vermelden op de website ook dat hun hoofdkantoor hier gevestigd is. Het voordeel van de Seychellen is dat in dit land geen privacy wetgeving is en er zijn geen wetten voor het bewaren van persoonlijke informatie. In de Seychellen kijkt de overheid niet mee naar het internetgedrag van inwoners of mensen die internetdiensten aanbieden. Daardoor kan je ervan op aan dat je met deze VPN service privé en anoniem kunt internetten.

Een andere manier waaruit blijkt dat ze zorg draagt voor een goede privacy en beveiliging is een kill switch. De software van deze aanbieder bevat een kill switch. Op het moment dat jouw VPN verbinding even wegvalt om wat voor reden dan ook wordt gelijk het internetverkeer gestopt. Met een kill switch wordt gewaarborgd dat er geen privacy gevoelige informatie buiten de VPN tunnel wordt verzonden. Daarnaast heeft Anonymous VPN geen logbeleid, de VPN aanbieder zegt dat ze geen logs bijhoudt over het internetgedrag van haar gebruikers. Met andere woorden, op het moment dat de VPN aanbieder informatie moet overleggen over het internetgedrag van haar gebruikers kan zij dit niet doen omdat ze geen gegevens heeft. Privacy en security worden dus goed bewaakt en gewaarborgd bij deze VPN aanbieder. In deze review kunnen we dan ook alleen maar pluspunten noemen over dit onderwerp

Het aantal servers


Een ander punt wat besproken wordt in deze review is het aantal servers. Het aantal servers en de locatie van de server heeft invloed op de snelheid en is van belang bij het omzeilen van geografische blokkades. De VPN aanbieder heeft meer dan 3000 servers verdeeld over 28 landen. Als je het vergelijkt met andere VPN aanbieders is dit niet heel veel. Zo heeft Cyberhost of ExpressVPN meer dan 5000 servers en meer dan 100 serverlocaties. Op het moment dat je alleen thuis gebruikt maakt van deze VPN service is het prima, maar wanneer je veel gaat reizen kun je beter kiezen voor een VPN met meerder servers op verschillende locaties zodat je overal altijd de mogelijkheid hebt tot een snelle VPN verbinding.

De servers van Anonymous VPN zijn verdeeld over Azie, Noord-Amerika en Europa. Als je je in een van deze werelddelen bevindt of woont kun je er van op aan dat er altijd wel een server in de buurt is. Een negatief punt wat we kunnen opnoemen in deze review is dat de VPN aanbieder weinig tot geen updates uitvoert aan het serverpark. Hieruit kun je afleiden dat er geen tot weinig groei is met betrekking tot het aantal servers of servers locatie. Hierdoor lijkt deze VPN aanbieder iets achter te lopen in vergelijking met andere VPN aanbieders.

Snelheid en stabiliteit


Een ander negatief punt wat we kunnen noemen in de Anonymous VPN review is de snelheid en stabiliteit van de verbinding. Deze is namelijk slecht. Door het gebruik van deze VPN verbinding daalt de snelheid van je internet. In sommige gevallen kan er zelfs maar een derde van de originele internetsnelheid overblijven. Ook is de internetverbinding niet helemaal stabiel. Zo duurt het laden van een webpagina enorm lang en ook het streamen van video’s gaat niet heel snel. Je hebt soms last van schokkerig beeld.

Entertainment


Een ander punt wat belangrijk is voor een goede VPN service is de mate waarin je streamingdiensten kunt bekijken, geografische blokkades omzeilt en veilige torrenting. Anonymous VPN is bekend geworden door de samenwerking met de illegale streamingdienst Popcorn Time. Helaas is dat ook wel een van de weinige streamingdiensten waarvan je gebruik kunt maken. Streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer kunnen niet tot nauwelijks met deze VPN aanbieder worden gebruikt. Mede dor de trage snelheid is deze VPN aanbieder niet heel geschikt voor het streamen van content en video’s. De VPN aanbieder biedt wel veel privacy en daarom is deze VPN service wel geschikt voor gebruikers die graag downloaden. Je kan met deze VPN service downloaden torrents downloaden via nieuwsgroepen. Wel duurt het soms wat langer vanwege de langzame verbinding.

Kosten en abonnement


Wil je gebruik maken van Anoymous VPN dan kan je het beste een betaald abonnement afsluiten. Er zijn drie mogelijkheden hiervoor, zo kun je een abonnement voor 3 dagen, 1 maand of 1 jaar afsluiten. De goedkoopste optie is een jaarabonnement, dan betaal je omgerekend $5,75 per maand. Hieronder staan de verschillende abonnementen inclusief prijzen:

  • 3 dagen: $1
  • 1 maand: $12
  • 1 jaar: $69

Een gebruikers review


Om een goed beeld te krijgen van deze VPN aanbieder kijken we in deze review ook naar de mening van gebruikers. Over het algemeen zijn de gebruikers positief over deze VPN service. De mate van privacy en veiligheid worden het meest positief beoordeeld. Wel is het gebrek aan verschillende talen, het feit dat er vaak geen gebruik gemaakt kan worden van Netflix en de snelheid hinderlijk. Hoewel de VPN service doet wat hij moet doen en tegen een lage prijs beschikbaar is, kiezen de meeste gebruikers toch liever voor een grotere VPN aanbieder zoals NordVPN waarbij ze meer serverlocaties hebben en een betere snelheid

VPN Anonymous is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022