AirVPN review:Alles wat je wil weten over deze service

19

Vroeger maakten voornamelijk bedrijven gebruik van een Virtueel Privé Netwerk (VPN). Hiermee konden werknemers veiliger op een andere locatie werken in plaats van op kantoor. Tegenwoordig maken steeds meer mensen zich, terecht, zorgen om hun online privacy en gebruiken VPN.

Wanneer je op zoek bent naar een goede en betrouwbare VPN aanbieder, dan vind je op internet al gauw honderden providers die claimen dat ze snel, goed, betrouwbaar en goedkoop zijn. Daarom is het verstandig om eerst alle informatie per aanbieder rustig na te lezen. In dit artikel bespreken we het van oorsprong Italiaanse bedrijf AirVPN, dat opgericht werd in 2010. Met ruim 245 servers in meer dan twintig landen een grote speler is in de wereld van VPN providers.

airvpn

Wat zijn de voordelen van AirVPN

Met klanten zoals Windows en Mac, heeft AirVPN wel bewezen veel capaciteit aan te kunnen. Maar ook voor privé gebruikers lijkt deze VPN dienst heel wat te bieden te hebben. Er zijn tal van opties, die zowel zakelijk als privé te gebruiken zijn. Ook P2P en torrent klanten kunnen terecht bij deze grote internationale VPN aanbieder. Wil je AirVPN proberen, dan is er de mogelijkheid om deze dienst drie dagen te testen. Hierna kan je voor verschillende periodes een abonnement afsluiten.
We zetten de voordelen van deze Italiaanse VPN dienst voor je op een rijtje.

 • Er is geen limiet aan het gebruik van data en tijd op de servers van AirVPN
 • Er wordt gebruik gemaakt van het gemakkelijke en gebruiksvriendelijke Open VPN
 • Het is mogelijk om met drie accounts tegelijk gebruik te maken van de provider
 • AirVPN maakt gebruik van Private en Smart DNS
 • AirVPN heeft een heel goed privacy beleid en is open en transparant naar klanten toe
 • Je online activiteiten zijn veilig, want er wordt door AirVPN niet gemonitord of gelogd
 • Flexibele in het afsluiten van abonnementen

Wij raden Air VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Wat zijn de nadelen van AirVPN?

Deze VPN dienst heeft een groot aantal voordelen, maar natuurlijk zijn er ook nadelen. Omdat het voor je keuze belangrijk is om ook de tekortkomingen van dit bedrijf te kennen, geven we je hier ook de punten waarop deze dienst te kort schiet.

 • Er zijn geen goede apps voor iOS apparaten
 • Je moet behoorlijk technisch zijn. Configuratie gebeurt handmatig via de open VPN cliënt
 • Er is geen andere optie dan het Open VPN protocol
 • Bij technische storing is de dienst alleen te bereiken via support tickets of de website
 • Het bedrijf moet zich houden aan de Italiaanse data retentie wetgeving, uit de EU of andere partnerlanden
 • Werkt niet met streamingsdienst Netflix , deze VPN’s wel

Hoe veilig en betrouwbaar is AirVPN?

Een van de belangrijkste redenen om te werken met VPN is, dat je veilig het internet op wilt. Bedrijven en ZZP-ers willen niet dat anderen meekijken met de werkzaamheden die op de computer, laptop of via de smartphone worden uitgevoerd. Maar ook voor privé gebruikers is er alles voor te zeggen dat het surfen niet constant wordt vastgelegd door programma’s en websites. Daarom is een veilig en betrouwbaar internet ontzettend belangrijk.

De vraag is dus, of AirVPN veilig en betrouwbaar is. Het antwoord is ja, want deze VPN dienst heeft veiligheid en betrouwbaarheid zeer hoog in het vaandel staan. Dat uit zich onder andere in het niet bijhouden van logs en het gebruik maken van gedeelde IP-adressen. Bovendien wordt iedere 60 minuten de 4096 bit encryptie ververst. Als klant kan je zelf instellen hoe vaak deze encryptie ververst moet worden.

Je kan de VPN verbinding ook over Tor laten lopen, waardoor je volledig anoniem surft op het internet.

Laat je de verbinding via SSL of SSH lopen, dan wordt al je data zelfs dubbel encrypted. Zet je de Kill Switch button aan, dan wordt het hele dataverkeer met internet stilgelegd wanneer er een storing is.

De server van dit bedrijf draait op een eigen DNS server als extra privacy. Een leak protection voorkomt dat er DNS data kan lekken.

Aan de hand van al de beveiligingsmaatregelen die deze VPN dienst heeft ingebouwd kan gesteld worden dat het veilig en betrouwbaar is. Uit verschillende onafhankelijke testen blijkt ook, dat deze Italiaanse VPN dienst hoog scoort daar waar het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en privacy. Ook blijkt uit diverse websites waarop reviews worden gepubliceerd, dat klanten deze VPN dienst vooral kiezen vanwege de uitmuntende veiligheid en de hoge betrouwbaarheid.

Hoe zit het met snelheid en prestatie?

Wanneer je op zoek bent naar een snelle VPN service, dan ben je bij AirVPN aan het goede adres. De dienst garandeert jou als klant een minimale toegewezen bandbreedte. Deze is 4 Mbits download en 4 Mbits upload. Gemiddeld duurt het 14 ms om verbinding te maken met een webpagina. Het downloaden van bestanden vanaf een Googleserver duurt met deze VPN dienst gemiddeld 87 ms.

Heb je een probleem met de verbinding of is er een storing waardoor je niet kan down- of uploaden, dan kan je via een formulier, een e-mail of het forum contact opnemen met deze VPN dienst.

Overigens is de snelheid van het uploaden en downloaden afhankelijk van een groot aantal factoren, zodat het lastig is om een op de milliseconde na nauwkeurige meting te doen.

Is AirVPN ook geschikt voor entertainment?

Wil je ook graag bijvoorbeeld Netflix kunnen kijken via deze VPN dienst, dan moet het bedrijf je teleurstellen. Het is tot nu toe nog steeds niet gelukt om de blokkade van Netflix te omzeilen, via welke server dan ook. Hetzelfde geldt voor Amazon Prime. Het bedrijf zelf zegt er mee bezig te zijn. Het heeft voor hen echter geen prioriteit, omdat de medewerkers zich meer bezig willen houden met de online veiligheid van hun klanten.

Mocht het in de toekomst zo zijn dat het wel mogelijk is om Netflix te bekijken met deze VPN dienst, dan krijg je daarover als klant natuurlijk direct bericht. Je kan via deze VPN dienst overigens wel andere streaming diensten bekijken zoals Hulu, Youtube, of BBC.

Wat vinden anderen van AirVPN?

De VPN dienst krijgt op verschillende websites een ruime voldoende voor het product dat geleverd wordt. Vooral veiligheid en betrouwbaarheid worden door klanten zeer hoog gewaardeerd.

Daarnaast is het gebruikersgemak een punt waar klanten zeer tevreden over zijn. Het installeren gaat namelijk eenvoudig en snel. Zowel voor de desktop als andere apparaten is de handleiding duidelijk genoeg om snel veilig op het internet te kunnen.

Hoewel deze VPN dienst niet de meeste servers van alle diensten heeft, is het voor een ruime meerderheid van de klanten voldoende. De snelheid is goed, volgens de gebruikers.

Over het bereik van de klantenservice zijn de meningen verdeeld. Waar de een vol lof spreekt over de afhandeling van een klacht of probleem, vindt de ander dat hij of zij totaal niet goed geholpen werd. Bovendien vindt men de wachttijd van ongeveer negen uur voordat men geholpen wordt, veel te lang.

Hoeveel mag het kosten?

AirVPN heeft een groot aantal mogelijkheden wanneer je een abonnement wilt afsluiten. Een proefperiode kent dit bedrijf niet. Wil je testen of deze VPN dienst iets voor jou is, dan kan je voor 2 euro drie dagen gebruik maken van alle aangeboden diensten.

Ben je tevreden en besluit je een abonnement af te sluiten? Dan heb je veel periodes waaruit je kan kiezen. De VPN dienst biedt je de mogelijkheid om een abonnement te nemen voor een, twee of zes maanden of voor een, twee of drie jaar. Hoe langer je blijft, hoe goedkoper het wordt. Bovendien kan je tegen een aanvullend bedrag nog meer toegang krijgen tot bepaalde extra’s.

Je kan op veel verschillende manieren je gekozen abonnement betalen. De dienst ondersteunt onder andere betalingen via de meest gangbare creditcards, PayPal en cadeaucoupons. Daarnaast worden ook de virtuele of crypto valuta zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, Doge en Monera geaccepteerd.

Met deze flexibele abonnementen en betaalmogelijkheden behoort deze VPN dienst tot een van de meest toegankelijke bedrijven. Wil je opzeggen, dan kan dat via de website.

Air VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service


Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022