5 euro vpn review: Voor- en nadelen van deze provider

609

5 Euro VPN begrijpt de behoeften van VPN-gebruikers: betrouwbaarheid, privacy, snelheid en redelijke prijzen. Deze service is nieuw op de VPN-markt en het bedrijf erachter lijkt begonnen te zijn met het uitbouwen van een betrouwbaar servernetwerk. De internetsnelheid is verbazingwekkend, in alle grote regio’s. Er is geen duidelijke beperking voor VPN-gegevens en er is geen datalimiet. Klanten kunnen verbinding maken met een willekeurig aantal apparaten als dat nodig is. Dit is een van de meeste voorkomende problemen bij andere services.

5 euro VPN

Op dit moment zijn de meeste servers actief in Europa, met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland als de belangrijkste hubs. Samen met servers op Noord-Amerikaanse bodem maakt dit een gemakkelijke benadering van de meest populaire streamingdiensten mogelijk. Azië en Oceanië zijn ook vertegenwoordigd, met servers in Japan, Australië en Singapore. Voor de servers op lange afstand zouden Belgische en Nederlandse gebruikers iets lagere snelheden moeten verwachten vanwege de geografische ligging.

De belangrijkste kenmerken van 5 euro vpn

De installatie

Een VPN-setup moet snel en eenvoudig zijn, vooral voor gebruikers die nog niet vertrouwd zijn met vpn. Voor hen (en ook voor meer ervaren gebruikers) is een app die voorselecteert op beveiligingsopties of servers een groot pluspunt. De 5 Euro VPN-desktop app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, heeft een aangename, duidelijke lay-out en laat je toe om belangrijke functionaliteiten te beheren met een paar klikken.

Na een eenvoudig installatieproces voer je je activeringssleutel in en ben je klaar voor je anonieme browseractiviteiten. Belangrijke beveiligingsprotocollen zijn standaard actief, dus het is niet nodig om te tweaken als je daar geen zin in hebt. Natuurlijk kun je elke instelling wijzigen via het optiemenu van de app. De instellingen die je VPN verbeteren voor zaken als Bittorrent of streaming charmeren. Het kiezen van deze opties levert voorinstellingen op voor de juiste servers en instellingen.

Wij raden 5 Euro VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Het streamen van inhoud uit regio’s die niet je eigen regio zijn, is eenvoudig. Europese gebruikers die US Netflix willen controleren (of een van de vele andere streamingdiensten die niet in hun lokale menu staan) hoeven niet eens in te loggen op een Amerikaanse server. 5 Euro VPN maakt gebruik van SmartDNS om de Europese servers zonder problemen met Amerikaanse diensten te verbinden en vice versa. Deze opvallende eigenschap maakt 5 Euro VPN uniek en zet hen voor op andere (tragere of meer gecompliceerde) diensten. Dit maakt het een van de beste VPN’s voor Netflix.

Een mobiele app met dezelfde mogelijkheden als de desktopversie is onderweg. Ook interessant zijn de Linux- en Kodi-versies, die na de livegang van de iOS- en VPN-apps voor Android worden uitgebracht.

Geo blocking

5 Euro VPN gebruikt slimme DNS om vlot geo-blockings te omzeilen. Zoals gezegd is dit een unieke aanpak, waarmee 5 Euro VPN zich onderscheidt van de meeste andere VPN-aanbieders. Dit betekent gemakkelijke toegang tot elk Netflix gebied, maar ook Hulu, HBO Now, Crackle, ABC, NBC…. Je hebt een werkende login nodig om de inhoud te bekijken, maar geen enkele andere VPN-aanbieder biedt zo’n ongekende toegang tot zoveel streamingdiensten, onafhankelijk van waar je je bevindt.

De snelheid

Gemiddelde snelheden voor 5 Euro VPN’s service zijn zeer goed. We hebben geen zware vertragingen gemeten, wat niet vaak het geval is als een dienst zware encryptietools toepast, zoals 5 Euro VPN dat doet. Er is geen sprake van knijpen, ongeacht het aantal apparaten dat je tegelijkertijd gebruikt, waardoor je verzekerd bent van hoge snelheden, zelfs bij het downloaden via Bittorrent. Andere diensten hebben de neiging om het aantal apparaten dat je kunt verbinden te beperken, de maximale snelheid te beperken of datalimieten te hebben, maar 5 Euro VPN niet, waardoor het een vrij unieke dienst is in deze prijsklasse. Het is in principe een premium VPN service voor een budget prijs.

Geografische afstanden hebben natuurlijk invloed op de snelheid, maar voor de meeste gebruikers is dit niet zo’n grote factor – je moet een ICT-expert zijn om te zien of je buitenlandse Netflix show langzamer buffert dan het zou moeten. Bij videogames is latentie een factor, en Europese gamers zullen vertraging ondervinden als ze op Amerikaanse servers spelen, en vice versa. Belangrijk is dat 5 Euro VPN een stabiele verbinding biedt. Er is geen pitching, geen data-beperking, wat verrassend is in een dienst die geen beperkingen heeft op het aantal apparaten dat je wilt verbinden.

De snelheden in Azië en Oceanië zijn ook vrij goed, gezien de algemene kwaliteit van de serverparken in de regio, en de afstand die de data aflegt van de ene server naar de andere. Westerse gebruikers zullen deze servers vooral gebruiken om online te winkelen en vluchten te boeken, waarvoor geen topsnelheden nodig zijn, dus het probleem is beheersbaar.

De kosten

Kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding, biedt 5 Euro VPN een geweldige deal. 5 Euro VPN biedt onbeperkte toegang tot VPN-servers voor, maar € 5 per maand. Er is geen limiet aan het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt aansluiten. Dit betekent dat je hele huishouden veilig online kan zijn met dit budget. 5 Euro VPN beloont gebruikers die kiezen voor langere contracten met een maandelijkse prijs van maar € 3,75 voor contracten van een jaar, € 2,99 voor twee en een duizelingwekkende € 2,50 voor contracten van drie jaar. Er wordt ook een gratis proefperiode aangeboden, en een 30-dagen geld-terug-garantie als de dienst na het proberen niet bevalt.

Samenvattend: elke gratis VPN-dienst (die opereert op basis van deals met beperkingen) zal het moeilijk hebben om te concurreren met deze prijzen. In dit opzicht zit 5 Euro VPN comfortabel tussen de goedkoopste diensten. Terwijl het aanbieden van een deal vergelijkbaar met enkele van de meest premium VPN-aanbieders. De lage prijsstelling en het ontbreken van gebruiksbeperkingen bieden ook een sterke boodschap aan andere aanbieders. De dienst wordt gepromoot als ‘het goedkoopste premium VPN ter wereld‘, een uitspraak die de concurrentie zeker niet onberoerd laat.

Privacy en veiligheid

5 Euro VPN zorgt goed voor hun privacy en veiligheid. Het draait OpenVPN (de sterkste encryptie die op dit moment beschikbaar is) als standaard systeem, en ondersteunt een SOCKS5 proxy voor degenen die zonder vertraging buitenlandse diensten willen controleren. Voor sommigen lijkt deze set-up misschien vrij eenvoudig, maar voor een basissysteem is het vrij geavanceerd, vooral gezien de prijsstelling van de dienst!

Als dit je niet geruststelt in je privacybekommernissen, zal het logboekbeheer van het bedrijf dat wel doen: ze houden geen logs bij voor je sessies, registreert geen IP-adressen, logins en dergelijke. Hetzelfde geldt voor hun DNS-server: deze houdt niet bij wie op welk moment is ingelogd of hoeveel sessies een gebruiker heeft gehad. Deze uitgangspunten gaan ver in het beveiligen van je online privacy.

Bovendien heeft de app een kill-switch functionaliteit, zodat niemand je IP ziet als de VPN-verbinding plotseling wegvalt. Uiteraard moeten gebruikers altijd testen of hun VPN goed werkt, om lekkages te voorkomen. Om je te helpen je set-up te controleren, hebben we een handig artikel geschreven over het testen van je VPN-verbinding.

Torrents en Netflix

Het gebruik van Smart DNS maakt het vermijden van geo-blokkades een fluitje van een cent. Het geven van 5 Euro VPN-gebruikers een betrouwbare toegang tot streamingdiensten wereldwijd. Betrouwbaar’ tussen de dubbele punten, natuurlijk. In de cat-and-mouse tussen streamingdiensten en VPN-aanbieders zijn de kansen groot dat de Netflixen van deze wereld nieuwe manieren zullen vinden om hun kostbare geoblokken op verschillende technische manieren te herstellen. Het is de hoogste prioriteit voor degenen die op verboden terrein actief zijn. Behalve het vermijden van geoblocking, Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om VPN te gebruiken voor Bittorrent op hun servers. Dit is echt waar de dienst schittert. Downloads zullen niet worden geknepen of op een andere manier vertraagd (plus je bent in staat om zo veel apparaten aan te sluiten als je wilt, zonder effect op downloadsnelheden, een unieke functie voor een premium VPN-provider).

Klantenservice

Zoals gezegd is het installeren van 5 Euro VPN’s apps en diensten een wandeling in het park. Voor degenen die nog steeds hulp nodig hebben is er een 24/7 klantenservice op de website, en een lijst met FAQ’s die regelmatig wordt bijgewerkt. Het customer ondersteuning team reageert over het algemeen snel en lijkt goed geïnformeerd. Ze hebben duidelijk hunn steentje bijgedragen om je service soepel te laten verlopen. Voeg dit toe aan de gebruiksvriendelijkheid van de app, en je hebt een service die waarschijnlijk niet al te veel hoofdpijn zal geven.

Besluit

Ze hebben een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. De kosten zijn echt laag voor een premium service. Dat maakt ze een interessante partij voor iedereen die op zoek is naar budgetmogelijkheden. Tegelijkertijd scoort de service ook op andere punten. De bruikbaarheid en privacy details (encryptie) zijn zeer aan te bevelen. Bovendien knijpt de service geen gegevens af en legt hij geen datalimieten op. Zelfs het aantal apparaten dat je wilt aansluiten is geheel aan jou. Kleine problemen zijn het ontbreken van een mobiele app (op het moment van schrijven wordt een lanceringsdatum verwacht). En de omvang van het serverpark dat relatief klein is in vergelijking met sommige VPN-giganten.

Ze zijn zich goed bewust van deze zaken, hebben we geleerd, en werkt aan zowel iOS als Android apps, maar ook aan Linux en Kodi integratie. Zodra deze zich voordoen (en het serverpark wordt uitgebreid), staat niets meer in de weg aan het succes op deze overvolle markt. Ze bieden een uitgebalanceerde deal, die, zo vermoeden we, tot stand is gekomen na een nauwkeurige studie van de concurrentie voor best practices. En die te combineren tot een nieuw type VPN-aanbieder. De toegangsprijs is uitzonderlijk laag voor een premium service. Gebruikers profiteren van alle belangrijke functionaliteiten in het boek veilig en privé surfen op het internet. Een echte aanrader.

5 Euro VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022