5 beste skihelmen: veiligheid en comfort primeert

260

Een ski-outfit zonder skihelm bestaat niet. Hoewel op vele plaatsen een skihelm niet altijd verplicht is, zie je op de skipistes maar bitter weinig skiliefhebbers zonder helm. Heel veel hoofdletsels kunnen voorkomen worden met het dragen van een helm om te gaan skiën. Zoals geweten is je hoofd extreem kwetsbaar bij een ongelukkige val op de skipiste. Denk maar aan F1 piloot Michael Schumacher die enkele jaren geleden ongelukkig ten val kwam. Bovendien bestaat de kans dat je verantwoordelijk wordt gesteld voor mogelijke schade bij een ongeval met skiën als je geen helm draagt.

De maat van de helm

Om de juiste maat voor je skihelm te meten, bepaal je de omtrek van je hoofd op een centimeter boven je wenkbrauwen. De maat van de helm staat altijd aan de achterzijde van helm vermeld.

De pasvorm van een skihelm is heel belangrijk

De perfecte pasvorm is een combinatie tussen comfort en veiligheid. Het is van groot belang dat je kijkt of de helm uitstekend past zonder kinriem. Je kan de proef op de som nemen door te schudden en knikken met je hoofd. Bij lichte bewegingen mag je helm niet bewegen over je haren. Als de helm (zonder kinriem) op zijn plaats blijft zitten, heb je de juiste perfecte maat gevonden. Om er toch helemaal zeker van te zijn, hou je de skihelm een paar minuten op. Wanneer je geen knelling of pijn ervaart, mag je er donder op zeggen dat de helm de juiste pasvorm heeft.

Rekening houden met de skibril

Je helm en de skibril moeten aansluiten met elkaar. En dan wordt niet het design bedoeld, maar wel op vlak van het functionele. Een goede raad: een skihelm pas je samen met een skibril. De rand van een skibril moet passen bij de rand van de helm. Nog vermelden dat je de dag van vandaag ook skihelmen hebt met een vizier dat ingebouwd is. Hierdoor wordt een groter breedtezicht verschaft.

De nodige ventilatie

Tijdens het beoefenen van de wintersport krijg je vaak te maken met uiteenlopende klimatologische weersomstandigheden. Om aan die wisselende omstandigheden het hoofd te bieden, is een verstelbare ventilatie een absolute aanrader. Zo is het heel comfortabel wanneer ventilatieroosters kunnen worden afgesloten tijdens een heuse sneeuwstorm of plensbuien.

Het nut van de kinriem

Een kinriem moet niet enkel comfortabel zitten, maar ook eenvoudig en praktisch te bedienen zijn. En dan nog het liefst wanneer je handschoenen draagt. Bij de après-ski of wanneer je gaat eten, wil je de helm vlug op en af zetten. Een kleine hint: test altijd de kinriem met de handschoenen aan. In extreme weersomstandigheden kan dit immers parten spelen bij het sluiten en open gaan.

Een helm kopen doe je niet één keer in je leven

De aankoop van een helm bij het skiën doe je niet over één nacht ijs. Let vooral op het comfortabel gevoel en de veiligheid. Als je een vervelende tuimelperte maakt, ben je haast verplicht een nieuwe helm aan te schaffen. Waarom? De helm kan onherroepelijk beschadigd zijn zonder dat het aan de buitenkant zichtbaar is. Na plus minus 5 jaar is het bovendien hoog tijd om een nieuw ski hoofddeksel te kopen. Het materiaal is vaak niet meer in optimale conditie en aan vervanging toe.

Deze 5 beste skihelmen geven je meer dan een comfortabel veiligheidsgevoel:

Nutcase Skihelm Helmet

Wie op zoek is naar een snowboard- of skihelm met maximaal comfort zit met dit hoofddeksel van fabrikant Nutcase op de juiste plek. De belangrijkste kernmerken van deze helm zijn: oorverwarmers die je kan afnemen, een uitneembare fleece muts voor een optimale pasvorm. De helm beschikt over een magnetisch gepatenteerde sluiting. Het bevestigen van de skibril gebeurt via een voorzien clip. Speciaal is wel dat je dankzij een YouTube instructiefilmpje je hoofdomtrek kan meten. Je kan kiezen tussen de maten L en XL.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Je hoofdomtrek kan je opmeten via een instructiefilm op YouTube
+ De helm is reflecterend op alle zijdes
+ De skibril wordt met een clip bevestigd aan de helm

Minpunten
- Enkel speciaal bedoeld voor dames

  • Specificaties in een notendop


Merk: Nutcase
Categorie: skihelmen
Geslacht: dames
Kleur: roze
Maten: L en XL
Doelgroep: volwassenen

Tenson Core Unisex Skihelm - Wit - Maat L

De Core van het merk Tenson is een helm die vervaardigd is met de zogenaamde ABS schaal constructie. Past als gegoten bij skifanaten. Het enige kleine nadeel is dat je alleen maar een keuze hebt met maat L als hoofdomtrek. De helmconstructie bestaat uit Hard Shell wat alleen maar de veiligheid ten goede komt.

Plus- en minpunten


+ De skihelm is vervaardigd van een zogeheten ABS schaal constructie
+ Uitstekende pasvorm en heel licht om te dragen
+ De helmconstructie bestaat uit een Hard Shell wat de veiligheid bevordert

Minpunt
- Je hebt enkel de keuze uit een L-maat

Specificaties in een notendop


Merk: Tenson
Categorie: skihelmen
Geslacht: dames, heren - unisex
Kleur: wit
Gewicht aantal: 943 gram
Materiaal: ABS
Doelgroep; volwassenen
Oorkussens verwijderbaar: ja
Ventilatie systeem aanwezig: ja

SINNER Fortune Skihelm

De Fortunehelm van het merk Sinner is een (freeride) skihelm met een In-Mold technologie. Dit betekent dat het beschermend hoofddeksel heel licht is. De luchtdoorvoer gebeurt via ventilatie openingen. Voor de meest geschikte pasvorm zorgt het systeem voor maataanpassing. De fleecevoering dat fluweelzacht is, kan je makkelijk uitnemen en wassen. Heel handig na een dagje intens skiën. De helm draag je in combinatie met een skibril. Zondermeer een tophelm.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ De freeride skihelm is vrij licht door de toegepaste In-Moldtechnologie
+ De fleecevoering is uitneembaar en makkelijk om te wassen
+ Ventilatie openingen zorgen voor voldoende luchtdoorvoer

Minpunten
- Kleur is eerder zwart dan het aangegeven donkergroen

  • Specificaties in een notendop


Merk: Sinner
Categorie: skihelmen
Geslacht: mannen, dames - unisex
Maat: S
Kleur: donkergroen
Gewicht aantal: 652 gram
Verstelbaar: ja
Materiaal bestaat uit: kunststof
Doelgroep: volwassenen
Constructie helm: In-Mold

Nutcase Skihelm Vanilly Sky S-M

Deze Nutcase snowboard- en skihelm biedt het maximum aan comfort met een gepatenteerde sluiting die magnetisch is. Daarnaast staat een uitneembare fleece muts ter beschikking, die voorzien is in verschillende diktes voor een pasvorm. Oorverwarmers neem je makkelijk af. Voor de bevestiging van de skibril is achteraan een clip voorzien. Aan de nodige veiligheid in alle omstandigheden werd eveneens gedacht. Zo is de helm op alle zijdes reflecterend. Voor de juiste hoofdomtrek te meten, heb je de mogelijkheid om een YouTube instructiefilmpje eerst te bekijken.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Helm voor zowel skiërs als voor snowboarders
+ Op de zijdes is de helm reflecterend wat een veiligheidsgevoel geeft
+ Om de hoofdomtrek van je hoofd te meten bestaat de mogelijkheid eerst een YouTube instructiefilmpje te raadplegen

Minpunten
- Enkel in 2 maten te verkrijgen: M, S

  • Specificaties in ene notendop

Merk: Nutcase
Categorie: skihelmen
Geslacht: voor dames, heren - unisex
Maat: M, S
Verstelbaar mogelijkheid: ja
Kleur: wit - crème
Doelgroep: volwassenen
Constructie van helm: hard shell
Gewicht product: 532 gram

Gioro - Skihelm cover

Als je je skihelm veilig wil opbergen wanneer de après-ski is aangebroken, kan je best zorgen voor een hoes. Krassen op een skihelm kan je immers vermijden als kiespijn. De skihelm cover van fabrikant Gioro heeft op dat vlak een hoes ontworpen die bescherming biedt aan eventuele beschadiging van je helm. Je kan de hoes gebruiken voor verschillende skihelmen. Het is heel makkelijk om me te nemen. De superhandige hoes wordt ook gebruikt voor een snowboardhelm of zelfs voor een fietshelm. Het is heel makkelijk op te bergen.

  • Plus- en minpunten


+ Een hoes die past op elke skihelm, snowboardhelm of fietshelm
+ Makkelijk overal mee te nemen en neemt geen ruimte in beslag
+ Voorkomt krassen op de helm

Minpunten
- Nauwelijks iets op aan te merken en doet voor wat het dient

  • Specificaties in een notendop

Merk: Gioro
Categorie: skihelmen
Doelgroep: volwassen mannen, dames - unisex
Kleur: zwart
Maat: One Size
Breedte: 40 centimeter
Hoogte: 40 centimeter
Gewicht aantal: 45 gram
Materiaal bestaat uit: kunststof

Gerelateerde berichten