5 beste flipovers: creatief brainstormen met een flipover

149

In een digitaal tijdperk zou je verwachten dat een flipover of whiteboard van het toneel zou verdwijnen, maar niets is minder waar. Ook al zijn de interactieve touchscreens al een tijdje ingeburgerd en een ware trend. Maar tot grote verbazing belandt de flipover helemaal niet op de schroothoop. Enkele redenen waarom een flipover en een whiteboard nog een lang leven beschoren zijn.

De sociale functie bij het schrijven

Het staat buiten kijf dat je veel creatiever bent als je tekent en schrijft. Creativiteit wordt immers aangemoedigd via analoge hulpmiddelen zoals de flipovers en whiteboards. Denk maar in eerste instantie aan brainstormsessies bij bedrijfsmanagers. Er ontstaat meer interactie tussen de deelnemers.

Design en afmetingen spelen een rol

Bij analoge schrijfoppervlakken geldt de gulden regel: hoe groter het oppervlak, hoe beter. Multifunctionaliteit is en blijft daarnaast nog steeds een hele belangrijke rol vervullen. Mobiliteit is van primordiaal belang. Een flipover die makkelijk mobiel is, blijft erg populair.

Waarom flipovers kopen?

Flipovers worden al decennia gebruikt in het bedrijfsleven als hulpmiddel voor presentaties en als klankbord van informatie. Het gebruiken van flipoverpapier heeft als grote pluspunt dat de aantekeningen bewaard kunnen blijven en niet worden weggegooid. Het overgrote deel van de flipovers beschikt over een laklaag, waardoor er met stiften kan worden geschreven. Maak wel dat je over het juiste gereedschap beschikt om teksten of illustraties uit te wissen.

Mobiele flipovers zijn makkelijk te verbergen

In de meeste gevallen zijn de oppervlakken van flipovers magnetisch. Het kan perfect dienst doen als informatiekanaal in ontvangsthallen of wachtruimtes. Nota’s kunnen makkelijk worden geconfirmeerd en in het uitzonderlijke geval van minder goede communicatie kan er meteen geanticipeerd worden door specifieke opmerkingen bij te schrijven. Waar ruimtes niet over whiteboards beschikken, kunnen (mobiele) flipovers de taak overnemen. Bovendien zijn ze heel makkelijk op te bergen of kan je ze heel eenvoudig naar boven halen. Vaak is het frame of de pootjes (wieltjes) intrekbaar zodat flipovers nauwelijks ruimte in beslag nemen.

Deze 5 beste flipovers blijven hoog scoren tijdens presentaties voor een groot publiek:

Post-it Table Top Chart

Deze Table Top Chart van fabrikant Post-It beschikt over een eigen houder die je op een tafel kan plaatsen. Voor wie regelmatig op reis gaat en vaak presentaties moet doen, is dit de ideale reisgezel om op een eenvoudige manier uiteenzettingen te formuleren. Wat opvalt is dat het product heel compact is en heel makkelijk mee te nemen zonder dat het over de grond sleept. Het paperformaat is A2 (42 x 59,4 centimeter). Het is weliswaar niet verstelbaar en magneten ontbreken.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Heel compact en makkelijk mee op reis te nemen
+ Het papierformaat is A2
+ Het tafelmodel mag gezien worden

Minpunten
- Niet verstelbaar en magneten zijn niet voorzien

  • Specificaties in een notendop

Merk: Post-it
Categorie: flipovers
Magnetisch: nee
Geschikt voor papierformaat: A2 (42 x 59,4 cm)
Verstelbaar in hoogte: nee
Werkhoogte maximaal: 69 centimeter
Met whiteboard: nee
Papier inclusief: ja
Model flipover: tafelmodel
Pennenbak voorzien: nee
Verrijdbaar: nee

Nobo Classic Nano Clean

De Classic Nano Clean van Nobo is een stalen flipover dat wordt gedragen door een driepootstatief. Het raamwerk is onopvallend en modern. De ruime pennengoot is voorzien onder het bord zonder dat dat de schrijfruimte wordt belemmerd. Het statief kan in de hoogte worden aangepast of ingeklapt wanneer je het bord wil verplaatsen of opbergen. Heel opvallend is dat Nobo maar liefst 15 jaar fabrieksgarantie geeft op het stalen whiteboardoppervlak. Het onderstreept alleen maar de duurzaamheid van het product.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Het 3-poot statief kan in de hoogte worden versteld
+ Er is een pennengoot voorzien onder het bord
+ 15 jaar garantie op het metalen whiteboardoppervlak wat de duurzaamheid onderstreept

Minpunten
- Het is niet berijdbaar

  • Specificaties in een notendop

Merk: Nobo
Categorie: flipovers
Magnetisch: ja
Geschikt voor papierformaat: A1 (59,4 x 84 cm)
Verstelbaar in hoogte: ja
Werkhoogte maximaal: 120 centimeter
Whiteboard voorzien: ja
Papier inclusief: nee
Met pennengoot: ja

2-In-1 Verrijdbare Flipover Magnetisch Whiteboard

Voor het geven van colleges, trainingen, bedrijfspresentaties of cursussen is deze flipover een uiterst comfortabel en geschikt hulpmiddel. Het is heel stevig opgebouwd en heeft enkele extra's in huis. Het product is makkelijk berijdbaar op 5 wieltjes, eenvoudig verstelbaar in de hoogte en (van 120 tot 185 centimeter) en functioneert ook als whiteboard. Standaard wordt een rol van 20 bladen meegeleverd, een zwarte whiteboard marketer en 3 magneten. De afmeting is: 65 centimeter breed en 100 centimeter hoogte. De magnetische oppervlakte is voorzien van krasvrij materiaal. De wieltjes hebben allen een remfunctie. Op die manier blijft het product stil staan als je iets wil noteren. Het strakke design biedt een grote meerwaarde.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Is verstelbaar in de hoogte
+ Het is makkelijk verrijdbaar door de aanwezigheid van 5 wieltjes met remfunctie
+ Makkelijk in de hoogte verstelbaar

Minpunten
- Weinig of niets op aan te merken en doet waarvoor het dient

  • Specificaties in een notendop

Merk: merkloos
Categorie: flipovers
Model flipover: staand
Voor papierformaat geschikt: A0 (118,9 x 84,1 centimeter)
Materiaal: hout
Verstelbaar in hoogte; ja
Met whiteboard: ja
Materiaal: hout
Kleur: wit
Verrijdbaar: ja

4offiz lichtgewicht Flipover

Deze lichtgewicht flipover is vervaardigd uit zwart aluminium en heeft een beschrijfbare whiteboard oppervlak. De afmeting van het bord bedraagt 70 x 100 centimeter. Het is in de hoogte verstelbaar tussen de 110 en 183 centimeter. Het papier wordt bevestigd met een eenvoudig klemsysteem. De flipover biedt het grote voordeel dat het nog geen 5 kilogram weegt en is dus heel makkelijk verplaatsbaar. Het design mag er zijn door de zwarte look van het frame. Wanneer het papier op is, kan je nog altijd switchen om op het whiteboard te schrijven. Er is een aflegplank ingebouwd waar je markers en wisser op kwijt kunt. Het materiaal wordt standaard meegeleverd met magneten, wisser en markers.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Beschikt over een beschrijfbaar whiteboard oppervlak
+ Het is makkelijk verplaatsbaar vermits de flipover nauwelijks 5 kilogram weegt
+ Magneten, markers en een wisser wordt standaard meegeleverd

Minpunten
- Het is niet verrijdbaar

  • Specificaties in een notendop

Merk: 4Offiz
Categorie: flipover
Voor papierformaat geschikt: A1 (59,4 x 84 centimeter)
Verstelbaar in hoogte: ja
Werkhoogte maximaal: 183 centimeter
Met whiteboard: ja
Breedte: 70 centimeter
Hoogte: 183 centimeter
Materiaal bestaat uit: metaal
Kleur: zwart - wit
Model flipover; staand
Pennenbak voorzien: ja
Werkhoogte minimum: 110 centimeter
Verrijdbaar: nee

Bi-Office tafel flipchart Earth-It

Om je creativiteit te laten botvieren is deze flipover Earth-It van het merk Bisilque het ideale hulpje. Ook al zitten we volop in een digitaal tijdperk, een flipover verstaat de kunst om te overleven. En dat zal ook in de toekomst zo blijven. Deze flipchart Eart-It is daar een schoolvoorbeeld en exponent van. Uit een onderzoek blijkt dat analoge schrijfoppervlakken heel geliefd zijn bij brainstormsessies. De flipchart is voorzien van herpositioneerbaar zelfklevend papier en is verwijderbaar zonder sporen achter te laten. Het blok bestaat uit 20 vellen gerecycleerd papier. De totale afmeting is 51,5 x 72 centimeter. Het formaat van papier: 51 x 60 centimeter.

  • Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Vellen bestaan uit 95 % gerecycleerd papier
+ Analoog schrijfoppervlak dat hulp biedt bij het brainstormen of presentaties
+ Zelfklevend papier dat kan worden geherpositioneerd

Minpunten
- Niet in de hoogte verstelbaar

  • Specificaties in een notendop

Merk: Bisilque
Categorie: flipovers
Model flipovers: tafelmodel
Geschikt voor papierformaat van: 51 x 60 centimeter
Materiaal bestaat uit: karton
Magnetisch: nee
Verstelbaar in hoogte: nee
Werkhoogte maximaal: 184 centimeter
Met whiteboard: nee

Gerelateerde berichten