Als je regelmatig video’s of games streamt, kun je het beste zogen dat je een goed Virtual Private Network hebt, ofwel een VPN. Zo ben je goed beschermd tegen hackers en internetcriminelen, en kun je veilig het internet op zonder je zorgen te hoeven maken over je privacy. Maar wat is eigenlijk de beste VPN voor streaming? Om diverse redenen zijn er twee VPN’s die met kop en schouders boven andere VPN-diensten uitsteken, namelijk NordVPN en Surfshark. Hoe werken deze professionele VPN’s? Hoe zit het met de specificaties, features en prijs van NordVPN en Surfshark? En welke voordelen hebben deze systemen te bieden, bijvoorbeeld qua snelheid en gebruiksgemak, als je ervoor kiest om ze te gebruiken?

NordVPN: wat is dit voor soort VPN?

nordvpn

NordVPN staat algemeen bekend als een van de meest betrouwbare Virtual Private Networks die op dit moment beschikbaar zijn. Anders dan veel andere VPN’s, heb je zonder twijfel de beste VPN voor streaming te pakken als je voor NordVPN kiest als jouw virtuele beveiligingsservice. NordVPN heeft namelijk een slimme functie die SmartPlay heet en in staat is om geoblocks te omzeilen. Geoblocks zijn lokale blokkades, die gebruikers verhinderen om bepaalde streamingdiensten te kunnen bezoeken. Veel VPN’s slagen er niet in om dit soort internetblokkades te omzeilen, maar NordVPN wel. En dat betekent dat, als je kiest voor NordVPN, je altijd en overal ter wereld toegang hebt tot de belangrijkste streamingdiensten, zoals Netflix, HBO, BBC iPlayer of Fox Sports. Wil je graag gebruikmaken van de Amerikaanse Netflix, van de Braziliaanse variant van Netflix of van Netflix in Duitsland? Dan kan dat met veel VPN’s niet, maar dus wel met NordVPN.

NordVPN: hoge streamingkwaliteit, snelheid & surfmogelijkheden

Prettig aan NordVPN is verder de hoge streamingkwaliteit die je krijgt. Je kunt rekenen op een Ultra HD-beeldkwaliteit als je kiest voor streamen via NordVPN. Je bent hierbij gegarandeerd van een bijzonder hoge streaming snelheid, die andere VPN-diensten je niet kunnen bieden.
Een groot voordeel van NordVPN is verder dat deze netwerkbeschermingsdienst ook ideaal is als je sociale media wilt deblokkeren. Ben je van Twitter of Facebook verwijderd, dan kun je via NordVPN weer terugkomen op deze sociale media-sites.

Dit komt omdat NordVPN je IP-adres perfect afschermt, waardoor je online niet traceerbaar meer bent. Zelf niet voor de meest geavanceerde apps, websites en servers!
NordVPN kost momenteel zo’n 3,71 dollar per maand. Hiervoor heb je de beschikking over gelijktijdige verbindingen, torrenting, een kill-switch voor alle soorten apparaten, obfuscated Servers en een mondiaal netwerk van ruim 5400 servers om anoniem en veilig te kunnen surfen.

Surfshark: wat mag je van deze VPN verwachten?

Naast NordVPN is Surfshark ons inziens het beste wat er qua VPN’s op dit moment beschikbaar is. Deze relatieve nieuwkomer in de markt van VPN’s heeft een aantal interessante specificaties en voordelen te bieden. Belangrijk is dat Surfshark bestaat uit een netwerk van ruim 3200 servers in meer dan 65 landen, waaronder veel servers in de Verenigde STaten. Hierdoor kun, net als bij NordVPN, met groot gemak allerlei buitenlandse videodiensten streamen, zoals Netflix of HBO. Uit testen blijkt dat dit bij Surfshark supergoed werkt.

Verder beschikt Surfshark over meerdere P2P-servers die niet handmatig geselecteerd hoeven te worden.
Prettig aan deze VPN dienst is ook het feit dat je op bepaalde servers aan torrenting kunt doen en dat het aantal gelijktijdige verbindingen die je via de VPN kunt maken, nagenoeg eindeloos is. Prettig is verder dat je kunt rekenen op een scherpe prijs, als je voor Surfshark kiest. Deze dienst is namelijk beschikbaar voor een maandbedrag van 2,49 dollar en daarmee goedkoper dan NordVPN.

Surfshark: andere grote voordelen van deze dienst

De VPN-dienst Surfshark onderscheidt zich op nog een aantal andere vlakken van andere VPN-aanbieders. Fijn is bijvoorbeeld de optie die Surfshark ‘Whitelister’ heeft genoemd. Whitelister maakt het mogelijk om middels split tunneling-techniek bepaalde websites of apps kunt te openen, zonder dat je eerst een connectie hoeft te maken met de VPN. Je anonimiteit en veiligheid zijn daarbij voor 100 procent gegarandeerd. Prettig is verder de zogeheten CleanWeb-optie, die het mogelijk maakt om storende ads, maar ook trackers en malware blokkeren. Kies je voor Surfshark, dan heb je vooraf de garantie dat de belangrijkste streamingdiensten, denk aan Netflix en HBO, en wereldwijde Torrents goed en vlekkeloos werken.