mac

We kennen inmiddels allemaal de ontvangen wijsheid: “Macs zijn ondoordringbaar voor cyberdreigingen”. Dat is een woedend debat voor een andere keer. Maar als je heeft besloten dat traditionele virusbescherming voor uw Apple-pc of laptop niet nodig is, is het downloaden en installeren van een VPN nog steeds het overwegen waard.

Zelfs als je zich geen zorgen maakt over malware, zijn Mac VPN’s een briljante verdedigingslaag tegen bedreigingen zoals identiteitsdiefstal en hacking. Door een van deze services te gebruiken, worden alle gegevens van en naar je Mac versleuteld dankzij de beveiligde server van de VPN – vooral handig als je een MacBook op openbare wifi gebruikt.


Maar het zijn de extra functies die uw beslissing waarschijnlijk zullen beïnvloeden – of dat nu is om toegang te krijgen tot websites die door uw kantoor, school of overheid worden geblokkeerd, om buitenlandse tv-programma’s en sport te bekijken, of zelfs om de snelheidsbeperking van uw internetprovider te omzeilen. Het is logisch om de beste Mac VPN voor je Apple-computer te krijgen, en we helpen je de ideale te vinden.

Hoe je de beste Mac VPN kiest

Elke VPN die zijn zout waard is (en zeker alle onderstaande VPN’s) zal al ontworpen zijn om perfect te functioneren op Apple’s macOS. Maar je wilt er zeker van zijn dat uw provider naar keuze profiteert van krachtige beveiligingstools en een duidelijk beleid om niet te loggen om uw online anonimiteit te garanderen.

Als het allemaal om het bekijken van inhoud gaat, zorg er dan voor dat de door je gekozen provider een sterke reputatie heeft voor het deblokkeren van Netflix, Amazon Prime Video en andere populaire streamingdiensten.

Als je door en door Apple bent, controleer dan of je ook een Mac VPN kiest die ook een briljante iPhone-app heeft. En als je veel apparaten moet dekken met uw nieuwe software, overweeg dan om te kiezen voor een service die veel gelijktijdige verbindingen mogelijk maakt vanuit één abonnement – op die manier kunt je ze ook aan familieleden uitdelen.

Gelukkig, als je niet weet met welke provider je moet werken, zijn hier de beste VPN voor Mac.

NordVPN

Op het gebied van beveiliging is NordVPN ongeëvenaard. “Double VPN” -technologie versleutelt gegevens twee keer, wat betekent dat gegevens via twee afzonderlijke VPN-servers worden verzonden om de zaken veiliger te maken, en er zijn andere beveiligingsextensies, zoals gecodeerde chat, webproxy-extensies, enz. Daarom, als Mac VPN erbij betrokken is, als online beveiliging uw meest gewenste lijst is, dan is NordVPN uw vriend.

Als het belangrijkste VPN-gebruik dat je hebt gepland streaming is, dan is NordVPN een geweldige metgezel. Het kostte ons geen tijd om ons naar shows te laten kijken die exclusief waren voor buitenlandse Netflix-catalogi, zoals het geval was om de beperkingen van Disney + en YouTube te omzeilen.

NordVPN is P2P-vriendelijk en heeft een strikt zero log beleid, dat elk jaar door PricewaterhouseCoopers wordt herzien (goed om te weten als je op zoek bent naar een VPN voor torrenting). En de prestaties waren ver boven het gemiddelde bij onze tests, vooral wanneer we het eigen NordLynx-protocol van de provider gebruikten.

Wat betreft protocollen: NordVPN geeft Mac-gebruikers meer keuze dan de gemiddelde provider, met een IVEv2-versie van zijn client die beschikbaar is in de App Store en een OpenVPN-versie die rechtstreeks beschikbaar is op de NordVPN-website. En dat is niet alles – je kunt ook handmatig instellen om OpenVPN te gebruiken zonder een van de clients te installeren.

De prijzen beginnen bij $ 3,71 per maand en er is een gratis 30 dagen geld-terug-garantie, anders is NordVPN een van de meest betaalbare VPN-opties voor je Mac.

Surfshark

De lijst met redenen om Surfshark te downloaden is talrijk. Gratis proefversie op Macs, snelle verbindingen over de hele wereld, prachtig eenvoudig te gebruiken interface, Netflix en iPlayer deblokkeren, en dat alles in een product dat bovenaan onze lijst met de beste goedkope VPN’s staat.

Als de belangrijkste reden voor het aanschaffen van een Mac VPN de extra beveiligingslaag is, dan biedt Surfshark OpenVPN en een aantal andere protocollen waaruit je kunt kiezen, inclusief de supersnelle WireGuard. AES-256-codering is aanwezig om ervoor te zorgen dat niemand kan ontdekken welke sites je hebt gebruikt, en een wachtende kill-schakelaar voor het geval uw verbinding wegvalt tijdens het gebruik van openbare Wi-Fi op uw Macbook. Je kunt zelfs uw Surfshark-abonnement betalen met Bitcoin als je dat wilt.

Als uw prioriteit echter meer ligt bij het verkrijgen van een VPN voor streaming, dan zult je geïnteresseerd zijn in de kracht ervan om je uw Netflix- of iPlayer-catalogi te laten bekijken, waar ter wereld je zich ook bevindt. Ondanks de lage prijs is Surfshark een van de meest complete services voor het deblokkeren van websites.

Maar laten we eerlijk zijn, de belangrijkste reden waarom de meeste Mac-gebruikers door Surfshark zullen worden gekeerd, is de prijs die begint bij $ 2,21 per maand. En om het nog voordeliger te maken, is het geweldig om te weten dat een enkel abonnement voor een onbeperkt aantal apparaten geldt. Dus dat zijn Mac, Windows, Android, iOS, Linux, Amazon Fire Stick en nog veel meer.